Cursus Digisterker – Bibliotheken Mar en Fean  

Op maandag 30 september start in Heerenveen de cursus Digisterker. Tijdens deze cursus wordt geoefend met het aanvragen en het gebruik van DigiD, de persoonlijke digitale toegang tot bijvoorbeeld de gemeente, de belastingdienst, het UWV en het pensioenoverzicht. Deze cursus van vier ochtenden helpt mensen hun weg te vinden bij de digitale overheid.


Gratis cursus - werken met de elektronische overheid

De overheid verwijst steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag, het doen van belastingaangifte, het doorgeven van een verhuizing of het zoeken van werk. Tegelijkertijd kan niet iedereen meekomen in het gebruik van de elektronische overheid. Het Digisterker-programma brengt hierin verandering.


Wat leer je in de cursus?

In vier lessen wordt geleerd hoe informatie op overheidswebsites kan worden gevonden en hoe men iets kan aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, deelnemers ontvangen een cursusboek en na afloop een certificaat.


Voor wie?

Deze gratis cursus is voor inwoners van de gemeente Heerenveen die al met internet kunnen omgaan. Wie moeite heeft met het gebruik van computer en internet kan eerst de beginnerscursus Klik & Tik doen in de bibliotheek.


De Digisterker-cursus is in de bibliotheek van Heerenveen. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, deelnemers ontvangen een cursusboek en na afloop een certificaat.

 

Datum en tijd:                 30 september, 7, 14 en 21 oktober. Van 10.00-12.00 uur.

Locatie:                            Bibliotheek Heerenveen

Aanmelden:                    Aanmelden kan bij de balie in bibliotheek Heerenveen, telefonisch
                                          (0513-626675) of via e-mail naar Rein van der Pal (r.vanderpal@bmf.nl).