Gelderland - Stedenvierkant


BRANCHE ZOEKT VROUW!

 

Een vrouw in de techniek? Dat is (bijna) heel normaal!

Vrouwen en meisjes kunnen een technisch beroep heel goed aan! Jarenlang kleefde aan vrouwen en meisjes het beeld dat zij ongeschikt zijn voor het ingewikkelde werk in de techniek. Techniek is voor mannen! Vrouwen zijn ongeschikt voor het ingewikkelde werk van een elektromonteur of installateur. Bovendien houden ze geen stand in de wereld vol vrouwonvriendelijke grappen. Het tegendeel is waar!


Beeld klopt niet

Het beeld dat vrouwen ongeschikt zouden zijn voor techniek, is onjuist! Techniek is vaak precisiewerk dat zowel door mannen als vrouwen gedaan kan worden. In de praktijk is zelfs aangetoond dat vrouwen preciezer zijn en minder fouten maken dan mannen.

Advies voor meisjes en vrouwen

Advies voor meisjes en vrouwen die graag in de techniek willen werken. “Als je een beetje affiniteit met techniek hebt: bel gewoon een bedrijf op of kom langs! Laat je niet afschrikken door het beeld dat alleen mannen technisch zijn. Het is ontzettend leuk en afwisselend werk. Er is heel veel vraag naar mensen in de techniek en helemaal naar vrouwen. Dus je hebt ook nog eens bijna gegarandeerd een baan!

Regio Stedendriehoek en NW Veluwe organiseert samen met diverse partijen een voorlichtingsbijeenkomst over de  mogelijkheden om met een (om)scholingstraject te gaan werken in de techniek.

Voorlichting en nadere uitleg over het Leerwerktraject:

Datum:12 september.

Locatie: Regio Deventer

Tijd: 09.30-11.30 uur.

Voor wie: vrouwen en meisjes die in de techniek willen gaan werken en bereid zijn om hiervoor (om)scholing te volgen.

Aanmelden: stedenvierkant@lerenenwerken.nl       

Festival van het Leren Gelderlandhttps://stedenvierkant.lerenenwerken.nl/                                               stedenvierkant@lerenenwerken.nl

Leren en Werken Stedenvierkant is een samenwerkingsverband tussen UWV, Gemeenten, Opleiders en ondernemers om een Leven Lang Ontwikkelen onder de aandacht te houden.