CoderDojo on Tour – Bibliotheken Mar en Fean        

Op dinsdagmiddag 3 september is er een bijzondere, muzikale editie van CoderDojo on Tour in Bibliotheek Akkrum. Kinderen van 7 tot 17 jaar gaan op de computer een piano laten spelen door bananen!

Makey Makey en Ozobots

Bananen? Ja, dat kan echt, met de MaKey MaKey. Dankzij dit kleine apparaatje kun je met de gekste dingen je computer allerlei opdrachten geven, zonder het toetsenbord of de muis te gebruiken. MaKey MaKey is een samenvoeging van ‘maken’ en ‘toets’: Make + Key. Verder zijn er Ozobots in de bibliotheek, die je gaat laten dansen.

Dat wordt een bijzondere middag! Het begint om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Meedoen is gratis, je hoeft je alleen maar even aan te melden.


CoderDojo on Tour

Een paar keer per jaar komt CoderDojo ook naar kleinere bibliotheken, zodat er nóg meer kinderen op speelse wijze kennis kunnen maken met programmeren. Programmeren betekent dat je een programma schrijft voor een computer, waarmee je de computer opdrachten geeft. Zo kun je bijvoorbeeld een robot laten bewegen, een computergame, app of website bouwen.

 

Datum en tijd: 

Dinsdag 3 september, 15.00 -16.30 uur

Locatie:            

Bibliotheek Akkrum

Aanmelden:       

Aanmelden is kosteloos en kan via deze website