Digisterker 

In bibliotheek Heerenveen kun je meedoen aan de cursus Digisterker. Tijdens de cursus kun je oefenen met het aanvragen en het gebruik van DigiD, je persoonlijke digitale toegang tot bijvoorbeeld de overheid, de gemeente, de belastingdienst, het UWV en het pensioenoverzicht. De cursus van vier ochtenden helpt je je weg te vinden bij de digitale overheid. 

Gratis cursus - werken met de elektronische overheid 

De overheid verwijst steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag, het doen van belastingaangifte, het doorgeven van een verhuizing of het zoeken van werk. Tegelijkertijd kan niet iedereen meekomen in het gebruik van de elektronische overheid. Het Digisterker-programma brengt hierin verandering. 

Wat leert u in de cursus? 

In vier lessen leer je hoe en waar je informatie vindt en hoe je iets aan kunt vragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Je leert ook hoe DigiD aangevraagd en gebruikt kan worden. Alles wordt stap-voor-stap uitgelegd, je ontvangt een cursusboek en na afloop een certificaat. 

Voor wie? 

Deze gratis cursus is voor mensen die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met het gebruik van de computer en internet? Dan kun je eerst de beginnerscursus Klik & Tik doen in de bibliotheek. 

Waar en wanneer? 

De Digisterker-cursus is in de bibliotheek van Heerenveen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur. Je gebruikt in de cursus een computer van de bibliotheek. Ook krijg je een werkboek, waarin je alles rustig kunt nalezen. 

De cursus is op vier maandagochtenden van 10.00 - 12.00 uur en start 23 september. 

Locatie: Bibliotheek Heerenveen, Burgemeester Kuperusplein 48 Heerenveen 

Meer informatie en aanmelden 

Wil je meer informatie of wilt je je aanmelden voor de cursus, dan kan dat bij de balie in de bibliotheek, telefonisch (0513 626675) of stuur een mail naar Rein van der Pal (r.vanderpal@bmf.nl).